Help mee

Feiten op een rij

Er zijn ongeveer 800 bestaande medicijnen die artsen in Nederland kunnen voorschrijven aan kinderen.

Hiervan zijn 400 door de farmaceut niet goed getest op veiligheid of werkzaamheid bij kinderen en ook niet altijd goedgekeurd (dat heet off-label). 

Bij ernstige en chronische ziektes is tot wel 75% van de voorgeschreven medicijnen voor kinderen in het ziekenhuis off-label. Bij de huisarts is 20% van de medicijnen voor kinderen off-label.

Elk jaar krijgen twee miljoen kinderen in Nederland medicijnen voorgeschreven, gemiddeld is de helft hiervan niet goed onderzocht, dit zijn dus één miljoen off-label voorschriften per jaar.

Steun ons via Tikkie

Je kunt ons nu ook steunen door zelf een bedrag in te vullen via Tikkie. Je donatie is meer dan welkom!

Waarom doneren?

Kiddy Goodpills zet zich in voor verbetering van medicijnen voor kinderen in Nederland tussen de 0-18 jaar.

Kinderen krijgen vaak dezelfde geneesmiddelen als volwassen patiënten, waarbij alleen de dosering is aangepast aan hun lichaamsgewicht. Omdat ongeschikte medicatie bij kinderen ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, vinden wij dat kindermedicijnen moeten worden onderzocht en afgestemd op kinderen. Dan zijn ze veilig.

Kiddy Goodpills heeft reeds twee grote, meerjarige onderzoeken naar kindermedicijnen gefinancierd. Hier doen 257 kinderen en jongvolwassenen aan mee. In 2023 worden twee nieuwe onderzoeken gestart. Dit soort onderzoeken zijn kostbaar.

Kijk hier onze animatiefilm

Ja, ik doneer direct!

Mijn donatie:

Bedrag

Stichting Kiddy Goodpills heeft een ABNI status en een CBF keurkmerk