Help mee

Feiten op een rij

Feit

De helft van de 780 geneesmiddelen die artsen voorschrijven aan kinderen, niet zijn getest op veiligheid of werkzaamheid bij kinderen

Feit

Elk jaar krijgen twee miljoen kinderen in Nederland medicijnen voorgeschreven. Dat zijn drie van de vijf kinderen. Bij kinderen onder de één jaar is dit zelfs drie op de vier zuigelingen. Ernstig zieke kinderen die in het ziekenhuis worden opgenomen krijgen gemiddeld vijf medicijnen tegelijkertijd. 

Feit

Slechts de helft van de medicijnen is goed getest bij kinderen. Bij ernstige en chronische ziektes is tot wel 75% van de voorgeschreven medicijnen voor kinderen in het ziekenhuis off-label. Bij de huisarts is 20% van de medicijnen voor kinderen off-label. Dit zijn één miljoen off-label voorschriften per jaar. Ernstige bijwerkingen komen bij off-label gebruik tot wel vier keer vaker voor.

Waarom doneren?

Kiddy Goodpills zet zich in voor verbetering van medicatie voor kinderen. Kinderen krijgen vaak dezelfde medicijnen als volwassen patiënten, waarbij alleen de dosering is aangepast aan hun lichaamsgewicht. Omdat ongeschikte medicatie bij kinderen ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, vindt Stichting Kiddy Goodpills dat kindermedicijnen moeten worden onderzocht en afgestemd op kinderen. Dan zijn ze veilig. Om hier aandacht voor de vragen en onderzoeken te financieren is uw donatie meer dan welkom!

Ja, ik doneer direct!

Mijn donatie:

Bedrag

Stichting Kiddy Goodpills heeft een ABNI status en een CBF keurkmerk