Skip to content

WAAROM KIDDY GOODPILLS?

Kinderen krijgen vaak dezelfde medicijnen als volwassen patiënten, waarbij alleen de dosering is aangepast aan hun lichaamsgewicht. Dit lijkt logisch, maar kinderen zijn nog in ontwikkeling en soms is juist minder en soms juist meer medicatie nodig. Ook zijn de ziektes van kinderen vaak anders dan van volwassenen.
Zo is 30-40% van de medicijnen die de huisarts aan kinderen voorschrijft NIET getest op veiligheid of werkzaamheid bij kinderen door de farmaceutische industrie. Men noemt deze medicijnen dan ‘off-label’. Bij ernstige en/of chronische ziektes loopt dit aantal soms zelfs op tot 80%!  Kinderen hebben hierdoor een hoger risico op bijwerkingen of niet werkzame medicijnen.


Wie zijn wij?

Kiddy Goodpills werft fondsen om het noodzakelijke geneesmiddelenonderzoek bij kinderen mogelijk te maken. Dat ervoor zal zorgen dat alle kinderen, de juiste, dus goed geteste medicatie krijgen. Met als resultaat dat behandelingen effectiever en veiliger worden. En er meer kinderen beter worden met minder bijwerkingen.

Hoe steunt u Kiddy Goodpills?

Door te doneren op rekening nummer NL55 INGB 0007 6902 57. Maar ook met het organiseren van acties of evenementen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Kiddy Goodpills, kunt u ons helpen.

 

Heeft u vragen of ideeën?
Bel ons op 06-26494111 of stuur een e-mail naar valerie@kiddygoodpills.nl.

 

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

DOELSTELLING

100% veilige, werkzame en toepasbare medicatie voor kinderen.

MISSIE

Er is meer aandacht en geld nodig om de kennis over de toepassing van geneesmiddelen bij kinderen te vergroten (toepasbaar, werkzaam en veilig) en zo de zorg voor kinderen te verbeteren. Oftewel onze missie: maak kindermedicatie beter.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


Copyright 2019 | Kiddy Goodpills

Scroll To Top